Sizlerle yeni öğrendiğim bir spaghetti tarifini paylaşmak istiyorum. Vereceğim tarifi uygularsanız güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.
Et sosu spaghettiye bambaşka bir zenginlik vermekte. Bu tarifi etlerle harika uyum sağlayan pappardelle ile ya da daha süslü bir görünüme sahip olan fusilli lunghi bucati ile deneyebilirsiniz.
http://bit.ly/IS8jTC4 kişi için malzemeler
400gr. De Cecco spaghetti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ soğan, ince kıyılmış
300 gr. bonfile, ince dilimlenmiş
10 yaprak fesleğen
½ bağ maydonoz
5 gr. kekik
40 gr. kapari çiçeği
600gr. domates sosu
1 tatlı kaşığı acı biberli zeytin yağı (tercihen)
100 gr. permasan ya da grana padano peynir
Tuz, karabiber
600 gr. domates sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, ince kıyılmış
10 diş sarımsak
1 kg. domates, soyulmuş ve çekirdekleri ayrılmış
Tuz, karabiber
1 bardak su
Domates sosun hazırlanışı:
1. Domateslerin altına bıçak ile çarpı X işareti yaptıktan sonra yaklaşık 1 dakika kaynayan suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
2. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Sarmısaklar kızarmaya başladığında soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında domatesleri ilave edip tuz, karabiber ve suyu da ekledikten sonra 40 dakika orta ateşte kaynatın.
3. Hazırladığınız sosu blendırda çekin. İsteğe göre fesleğen, acı biber sosu , maydonoz ilave edebilirsiniz.
Etli sosun hazırlanışı
1. Bonfileyi küçük parmak şeklinde kesin. Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Tencereye zeytinyağı koyun, soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra bonfileyi ilave edip 5 dakika soteleyin. Et sotelendikten sonra sırası ile tuz, karabiber, kapari, kekik, feleğen yapraklarını ilave ederek 3 dakika daha pişirmeye devam edin. En son domates sosu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
2. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı, pakette belirtilen talimata göre haşlayıp, süzün.
3. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. Maydanoz ve parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Servis yapın
Acı biberli zeytinyağı:
Malzemeler:
Arnavut biberi
Zeytinyağı
Arnavut biberini blendırda çekin ve zeytinyağında en az iki gün bekletin. Biber taneciklerini ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Azaldıkça da zeytinyağı ve biber ekleyerek tazeleyebilirsiniz. Bu yağı tariflerinize lezzetli bir acı kazandırmak için mutfakta hep bulundurabilirsiniz.