»rieLa«
Sitemizde daha iyi bir hizmet istiyorsanız lütfen üye olunuz...
»rieLa«
»rieLa«
Sitemizde daha iyi bir hizmet istiyorsanız lütfen üye olunuz...
»rieLa«
»rieLa«
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
»rieLa«

~ Bizler İçin Ortak Dünya ~
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 BONFİLELİ SPAGHETTİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
pokahantes
Yardımcı Üye
Yardımcı Üye
avatar


Kadın
Mesaj Sayısı : 37
En sevdiği hayvan? : maymun
Kayıt tarihi : 24/10/08

BONFİLELİ SPAGHETTİ Empty
MesajKonu: BONFİLELİ SPAGHETTİ   BONFİLELİ SPAGHETTİ EmptyÇarş. Mayıs 02, 2012 10:41 am

Sizlerle yeni öğrendiğim bir spaghetti tarifini paylaşmak istiyorum. Vereceğim tarifi uygularsanız güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Et sosu spaghettiye bambaşka bir zenginlik vermekte. Bu tarifi etlerle harika uyum sağlayan pappardelle ile ya da daha süslü bir görünüme sahip olan fusilli lunghi bucati ile deneyebilirsiniz.

http://bit.ly/IS8jTC

4 kişi için malzemeler



400gr. De Cecco spaghetti

2 çorba kaşığı zeytinyağı

½ soğan, ince kıyılmış

300 gr. bonfile, ince dilimlenmiş

10 yaprak fesleğen

½ bağ maydonoz

5 gr. kekik

40 gr. kapari çiçeği

600gr. domates sosu

1 tatlı kaşığı acı biberli zeytin yağı (tercihen)

100 gr. permasan ya da grana padano peynir

Tuz, karabiber
600 gr. domates sosu için:

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan, ince kıyılmış

10 diş sarımsak

1 kg. domates, soyulmuş ve çekirdekleri ayrılmış

Tuz, karabiber

1 bardak su



Domates sosun hazırlanışı:

1. Domateslerin altına bıçak ile çarpı X işareti yaptıktan sonra yaklaşık 1 dakika kaynayan suda haşlayın. Soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağı ve sarımsakları koyun. Sarmısaklar kızarmaya başladığında soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında domatesleri ilave edip tuz, karabiber ve suyu da ekledikten sonra 40 dakika orta ateşte kaynatın.

3. Hazırladığınız sosu blendırda çekin. İsteğe göre fesleğen, acı biber sosu , maydonoz ilave edebilirsiniz.



Etli sosun hazırlanışı

1. Bonfileyi küçük parmak şeklinde kesin. Etin pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Tencereye zeytinyağı koyun, soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğanlar pembeleştikten sonra bonfileyi ilave edip 5 dakika soteleyin. Et sotelendikten sonra sırası ile tuz, karabiber, kapari, kekik, feleğen yapraklarını ilave ederek 3 dakika daha pişirmeye devam edin. En son domates sosu ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

2. Ayrı bir tencerede 2 litre su kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı, pakette belirtilen talimata göre haşlayıp, süzün.

3. Hazırlanmış sıcak sosa, süzülmüş sıcak makarnayı ilave edip sosu biraz çektirin. Maydanoz ve parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Servis yapın



Acı biberli zeytinyağı:

Malzemeler:

Arnavut biberi
Zeytinyağı

Arnavut biberini blendırda çekin ve zeytinyağında en az iki gün bekletin. Biber taneciklerini ne kadar çok bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Azaldıkça da zeytinyağı ve biber ekleyerek tazeleyebilirsiniz. Bu yağı tariflerinize lezzetli bir acı kazandırmak için mutfakta hep bulundurabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
BONFİLELİ SPAGHETTİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
»rieLa« :: Serbest :: Serbest Kürsü-
Buraya geçin: